Hvorfor skal der være et Bæredygtigt Forsamlingshus?
Vi ser en tendens til, at flere vil ændre kurs og leve mere bæredygtigt i hverdagen og bidrage med gode ideer. Men hvorhenne finder man et sted hvor man netop kan blive klogere (eller endnu klogere) på en bæredygtig hverdag?
Det Bæredygtige Forsamlingshus tilbyder et kulturelt fællesskab, et fysisk sted, hvor du kan lade dig inspirere til fremtidens bæredygtige liv. Huset er åbent for alle - om du er ekspert eller er nysgerrig på bæredygtighed.
Lyder det som noget for dig? Så læs mere om hvordan du bliver medlem nedenunder.
Bæredygtighed på dagsordenen
Forsamlingshuset er nyt af sin slags og vil danne ramme om et grønt frirum og mødested, hvor byens borgere og besøgende kan blive klogere på og inspireret til en bæredygtig livsstil både økonomisk, miljømæssigt og socialt.
Det er ikke blot klimaet som vi medtager her i huset, men også de sociale, sundhedsmæssige og personlige perspektiver på bæredygtighed.
Huset er helt i tråd med FNs verdensmål, da vi i huset vil sørge for inspiration til en bæredygtig hverdag til gavn for både miljøet og fællesskabet.
Du kan læse meget mere om dette under vores fokus.
Husets fremtid
Huset skal være et fælles inspirationssted, et læringsmiljø, et spisested og et værksted. Med andre ord et bæredygtigt kulturcenter, der fremmer fællesskab, samtaler og virkelysten hos byens borgere omkring en bæredygtig dagsorden.
Ambitionerne for Det Bæredygtige Forsamlingshus er store – og med god grund. Visionen er, at forsamlingshuset skal medvirke til en bæredygtig omstilling for husets gæster og brugere på en nem og legende måde. Det er målet, at alle skal kunne finde et element, som man kan tage med sig hjem og implementere i sin hverdag – hvad end det er klimaorienteret, ressourcemæssigt, biodiversitetsorienteret, socialt eller økonomisk.
Hvad kan du opleve i huset?
I huset tilbyder vi foredrag, kreative workshops, kunstudstillinger, koncerter, meditation, oplæsninger, salon-arrangementer, studiegrupper med mere.
Udover dette har vi afholdt arrangementer såsom en plantefarve-workshop, sy- og værksted workshop, klima oplæg og klima-gåture. Dette har vi gjort i samarbejde med partnere og aktører med en lyst til at lære om den bæredygtige hverdag.
På sigt vil der til forsamlingshuset være tilknyttet blandt andet en frivillig drevet café, en lokal fælleshave til fri benyttelse, en repair-cafe og meget mere.
Borgerinddragelse
Særligt for huset er sloganet ”Leave no one behind”, da huset er for alle nysgerrige - om man er ekspert på området eller en interesseret borger, der søger tips og tricks til hverdagen. Har du måske ovenikøbet gode ideer, der kan føre til lokal innovation og samarbejde? Det potentiale og den ekstra værdi skal vi ikke gå glip af.
Det Bæredygtige Forsamlingshus, der i stor grad er brugerdrevet og funderet på frivillige kræfter, inviterer lokale aktører og borgere til at deltage i de daglige gøremål i Forsamlingshuset. Dette giver et specielt tilhørsforhold for dem, der er med – og deres bekendte.
Partnerskaber
En del af forsamlingshusets dna er at oprette partnerskaber på tværs af lokale aktører og kommunale institutioner.
Vi har blandt andet mulighed for at arrangere workshops med Frederiksbergs naturvejledere og genbrugsguider eller etablere partnerskab med Frederiksberg Forsyning om energi og vandbesparelser i hjemmet.
Mød vores ildsjæle
Det Bæredygtige Forsamlingshus består af flere ildsjæle, som du kan komme forbi og møde i huset. Vi består af en masse medlemmer, partnere, sekretariat, bestyrelse og Advisory Board. Læs mere om os og kontaktinfo længere nede.
Hvis du har lyst til at være med i fællesskabet, så vil vi meget gerne byde dig velkommen ombord.
Medlemmer
Først og fremmest er vi en masse medlemmer, der alle er med til at gøre Det Bæredygtige Forsamlingshus til hvad det er. Vi har medlemmer, der engagerer sig i vores arbejde, står for arrangementer og vores daglige virke - og så har vi også medlemmer, der nyder blot at følge med på sidelinjen ved at blive holdt opdateret gennem vores nyhedsbrev.
Kunne et medlemskab være noget for dig? Så læs mere om vores to medlemskaber herunder.
Husets venner
Vi har mange, der løbende lægger vejen forbi huset, som vi laver spændende projekter med. Du kan her møde husets venner og læse mere om deres projekter. Har du selv et grønt projekt, må du endelig skrive til os.
Sekretariatet
I Sekretariatet sørger vi for al dag-til-dag arbejde. Vi står for medlemskaber, nyheder, kommunikation, partnerskaber, arrangementer etc.
Har du lyst til at give en hånd med vil vi elske flere hænder - så må du endelig skrive til os.
Victor Aalund
Sekretariatsleder og initiativtager
Send mail
Nina Schøller Larsen
Projektleder
Send mail
Anne Marie Jakobsen
Initiativtager og Koordinator
Send mail
Bestyrelsen
Bestyrelsen varetager den overordnede retning for forsamlingshuset, kontakt til netværk og interessenter mv.
Emilie Normann
Bestyrelses-medlem
Sara Mandrup Holt
Bestyrelses-medlem
Niels Johan Juhl-Nielsen
Bestyrelses-medlem
Birger Christensen
Bestyrelses-medlem
Erik Kristiansen
Forperson
Alexander Stevns
Kasserer
Advisory Board
Som led i udviklingen af Det Bæredygtige Forsamlingshus har foreningen nedsat et Advisory Board bestående af flere personer, der dels har et godt kendskab til holistisk bæredygtighed og dels har en forbindelse til Frederiksberg. Advisory Board har bidraget med viden og guidance samt netværk og samarbejdspartnere.
I Advisory Boardet sidder:
Steen Hildebrandt, Ph.D. & Professor Emeritus
Mickey Gjerris, Associate Professor & Ph.D.
Michael Søgaard, Lektor, Aalborg Universitet
Lone Belling, Indehaver og forfatter, Liv og Lederskab
Kirsten Jørgensen, Provst i Folkekirken Frederiksberg
Kristian Beyer, Stabs- og strategichef i Frederiksberg Forsyning
Partnerskab
Her er en liste over vores partnerskaber. Er din forening interesseret i et partnerskab? Så skriv endelig til os
Vil du gerne være med
men uden at være medlem?
Så har du mulighed for at give en donation. Vi er meget taknemmelige for alle donationer fra både private, fonde og virksomheder og tager meget gerne imod flere.
Kig forbi!
Huset er åbent for alle.
Hvis du har gode idéer eller nogle kræfter du gerne vil tilbyde Det Bæredygtige Forsamlingshus, så er huset åbent for dig! Dørene i huset er åbne for dig, som har lyst til at kigge ind og deltage i vores møder.
Det er dog en god idé at ringe eller skrive før, så vi er sikre på, at der er nogle til at lukke dig ind. Vi glæder os til at møde dig!
Du finder os på Frederiksbergs hospitalsgrund, som er Frederiksbergs helt nye kvarter. Det kan du læse mere om her.