Frederiksberg Fælleshave

- en del af projektet Dyrk Naturen

Vær med til at skabe en grøn oase midt på Frederiksberg med bynatur og dyrkningshaver som omdrejningspunkt.

På Frederiksberg Hospitalsgrund har vi fået råderetten over et større grusareal, en tidligere p-plads, som vi er ved at omdanne til Frederiksberg Fælleshave. Størstedelen af dyrkningen vil foregå i en stor fælles køkkenhave på grusarealet, men derudover planlægger vi at bygge et stort og rummeligt drivhus, redskabsskur, borde og bænke til fællesmiddage, kompost mv. og på sigt evt. høns og bier. Der vil naturligvis også indtænkes biodiversitet og vild natur som en del af indholdet og i samspil med dyrkningshaverne.

Vi vil skabe en grøn oase, der bliver et naturligt mødested for den naturinteresserede borger samtidig med, at vi inviterer lokalområdets beboere og institutioner til at skabe og deltage i aktiviteter, der fremmer fællesskaber, viden og ideer til at øge biodiversiteten og forståelsen for naturen. Med projektet giver vi borgere konkrete handlemuligheder i den grønne omstilling - også derhjemme.

Bag projektet står Det Bæredygtige Forsamlingshus på Frederiksberg.

Projektet er støttet af Nordea Fonden og Frederiksbergfonden. Bidrag og donationer er givet af Frederiksberg Forsyning, MT Højgård, Tim’s Cookies, Stark Frederiksberg.

Du er velkommen:

Haven er medlemsdrevet og det er medlemmer i haven, der styrer hvad der skal plantes, hvornår der skal høstes mv. Alle er velkomne til at blive medlem af haven. Indtil videre er der 50 pladser - og stadig ledige. For at være medlem af haven er eneste krav, at man også er betalende medlem af Det Bæredygtige Forsamlingshus. Er du interesseret, så skriv en mail til info@dbf-frb.dk

Om projektet Dyrk Naturen

- en oase af bæredygtig dyrkning, biodiversitet og fællesskab

Projektet Dyrk Naturen vil give borgere konkrete handlemuligheder i den grønne omstilling. Kombinationen af dyrkning, biodiversitet og fællesskaber vil skabe en forståelse for naturens økosystem - fra indeholder til funktion.

De seneste år er det blevet tydeligt, at vi har store udfordringer med den danske biodiversitet. Flere og flere arter forsvinder, mens endnu flere er truede. Samtidig er særligt byboeres nærhed med naturen og de afgrøder, vi spiser, blevet fjern - både på et bevidst plan, men også fysisk. Det vil vi gerne ændre.

Med projektet Dyrk Naturen udforskes mulighederne for at øge biodiversiteten i en storby og i et helt nyt og bæredygtigt byudviklingsprojekt på Frederiksberg. Projektet vil øge bevidstheden om det økosystem, der ligger til grund for den mad, vi spiser, og den natur vi er en del af.

Vi vil skabe en grøn oase, der bliver et naturligt mødested for den naturinteresserede borger samtidig med, at vi inviterer lokalområdets beboere og institutioner til at skabe og deltage i aktiviteter, der fremmer fællesskaber, viden og ideer til at øge biodiversiteten og forståelsen for naturen. Med projektet giver vi borgere konkrete handlemuligheder i den grønne omstilling - også derhjemme

Projektet er delt i to områder:

De to projektområder ligger i tæt forbindelse med hinanden og har på nuværende tidspunkt hver sin identitet.
Projektområde 1 er en tidligere grus-parkeringsplads for hospitalets medarbejdere og gæster. Området måler ca. 45x15 meter = 675 kvm.

Projektområde 2 er en lille ”værkstedshave”, som i dag primært bruges af hundeluftere. Der er et par store træer på stedet, men er ellers primær græs. Området måler ca. 25x17 meter = 425 kvm.

Område 1

I projektområde 1 vil der være fokus på dykning og fællesskab.
Det er her størstedelen af dyrkningshaverne vil være samt et stort og rummeligt drivhus, redskabsskur, borde og bænke til fællesmiddage, kompost mv. På sigt evt. høns og bier. Der vil naturligvis også indtænkes biodiversitet og vild natur som en del af indholdet og i samspil med dyrkningshaverne.

Aktiviteter:
Workshops, undervisning, fællesmiddage, fremvisninger, mv.

Område 2

Projektområde 2 er i forvejen omkranset af hæk og store træer, hvorfor det ofte er relativt skyggebelagt. Derfor vil der her primært blive lagt fokus på det sanselige, den vilde natur samt biodivrsitet. Her vil der blive etableret inviterende miljøer med høj og lav beplantning, pergola, vandløb, hyggelige siddeophold. Implementering af vilde og hjemme- hørende beplantning er en selvfølge og der vil blive lavet gode habitater til insekter og andre dyr.

Området vil også inkludere et par dyrkningshaver, som eksempelvis vil blive brugt af børneinstitutionen Kufferten.

Aktiviteter:
Sanselige workshops, ophold, besøg af hospitalets psykiatri, forsøg med biodiversitet, mv.